Monday, September 6, 2010

shopping raya

semalam hari ahad turun kl. 1st destinasi pergi kuala selangor tengok orang meninggal. actually yang meninggal nie baby. baby cousin aku meninggal. meninggal nye masa tu dalam perut lagi. aku dengar berita nie pon tekejut jugak. sampai je dekat kuala selangor baby selamat dikebumi kan. baby yang lahir tu perempuan tau. 

lepas pergi kuala selangor gerak terus ke kl. sampai-sampai je dekat kl pergi PPUM tengok cousin aku yang baru je bersalin sabtu lepas. tengok mak dia la. sampai sana kakak aku je yang ada. tunggu lama sikit cousin aku lagi sorang sampai dengan suami dia so kitorang pon bergerak pergi destinasi seterus nya ke sogo untuk shopping raya..

seperti yang sedia maklum. kalo tiap kali nak raya orang akan serbu sogo nie. masa kitorang pegi semalam memang sangat la sesak kl nie. nak cari parking pon susah. nasib baik time tu hujung minggu pak guard tu kasi la parking dekat dalam. so ada la tempat parking. tu baru tempat parking. belum tengok dalam sogo lagi. orang penuh satu shopping complex. daripada luar bawah sampai la keatas. aku tengok daripada atas nie tengok orang bawah macam semut jer. ramai sangat-sangat. bukan melayu je ada cina india pon sama-sama shopping. maklum la time raya less banyak..



sempat jugak tangkap gambar dalam pada sibuk nk bershopping tu.. tengok la punya ramai nye orang masa nie. masa nie petang lagi..gambar nie dekat flow bawah sekali. nasib baik la kitorang dapat pe yang nak dibeli. aku dapat la 2 pasang baju dengan seluar sekali. nak tengok baju per aku beli. tunggu raya nanti yer. hehehehehe..

dalam pukul 6:00 p.m kitorang dah habis shopping gerak cari kedai makan pulak. berbuka puasa dekat kedai mamak dekat restoran bilal. tu je la satu-satu nye kedai makan yang lengang. lain tempat sume dh kena booking la. nasib baik sempat juga la berbuka puasa. makan nasi briani semalam. dari kl kitorang gerak terus balik perak. sampai dekat rumah dalam pukul 12:00 lebih.



8 comments:

budak comot said...

hehe.. kalau g KL mmg... rasenyer kn org lebih byk dr barang yg dijual.. haaa.. hehe.. :)

amal_fc1303 said...

hahahahaha. tau xper. seb baik dpt gak bershoppin semlm walaupon sesak2 kat sogo.

budak comot said...

hehe.. ha.. nnt letak gmbr bj raya okay.. mau tgk2.. hehe

Nine said...

wahh sopim sakan eh..sogo tu..jalan TAR..

hmm betul2 nanti letak baju ray aeh Amal..nak tgk :)

amal_fc1303 said...

yana: msti2 publish punye la yana..

nine: ha la sogo kat jalan TAR la mana lagi ada sogo kan. ha ye la t tunjuk la kat blog baju raya nyer.

farhana said...

Kalau shoping at Sogo, mmng berhimpit dgn manusia la jwbnya..
akk pun jejak Sogo, after kerja semalam. Lengang cz semua dah berpusu book tempat untk makan =p

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

amal_fc1303 said...

k.ana: la ye ker. kalo time xda org best la shopping kat sogo tu. nie pergi time org tgh ramai. pergh sakit kot.

Real Time Web Analytics