Monday, November 8, 2010

kenduri arwah

assalamualaikum.. selamat pagi kepada semua blogger. entry nie ditulis pada pagi hari ya. sambil menonton cerita kasih mia di astro prima. dan aku juga keseorang di rumah di perak. lain semua keluar pergi manjung. okey straight to the point. kelmarin 06.11.2010 rumah aku mengadakan kenduri arwah sempena 40 hari arwah atuk aku pergi. so mak aku decide la buat kenduri dekat rumah. kenduri biasa-biasa jer. ajak orang kampung.

alhamdulillah ramai la jugak yang datang. majlis bermula pukul 11.00 a.m. sebelum makan buat bacaan yaasin dan tahlil dahulu. sedara mara aku pon turut datang. kebetulan cuti deepavali hari jumaat so ramai la datang.  start daripada pukul 11.00 a.m sampai 4.00 p.m orang tak putus-putus datang. nasib baik la makanan banyak lagi masa tu.

tetamu lelaki yang datang

tetamu perempuan yangdatang

bacaan yaasin dan tahlil dah habis

menu masa kenduri. ayam goreng rempah, kari daging, ulam-ulaman, sambal belacan, tempoyak, ikan keli masak merah

9 comments:

alyyani said...

weh, ni je ke gmbr ko? sikit nau!

amal_fc1303 said...

xyah la buh bnyk2 kngah. sekadar bukti je la yg kita wat kenduri nie..

mamashasha said...

ina, akak datang tgk blog ko je lah..lambat nau nunggu kak ngah kamu tu update blog dia...hehe
makanan superb! kari daging tu memanggil2...buat time cuti umum harusla ramai yang datang...tak jugak kan...rumah parents korang ni mmg hot spot...sentiasa ramai orang...ye dak...tak nmpk pulak kelibat alya kat sini...belum sampai eh?

amal_fc1303 said...

kngah busy la kak xdan nak update blog.. ina update la dulu. g pon ina ngah cuti kan so ada la msa nk berblogging..

Mr Lonely said...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

amal_fc1303 said...

thankx you..

pawaka19 said...

atuk sy pon baru pergi masa bulan 6 lepas..malu gak nangis teresak2

New Entry "Cara-cara Buat 'Toyol' Dalam Exam"

esyam said...

tahniah krn trpilih menjadi 30 header trcntik :)

amal_fc1303 said...

pawaka: ye ker. takziah la utk awak. napa pulak awak nk malu. biasa al tu kan sedih utk irg yg telh pergi. nak2 org yg kita syg..

esyam: out off topic la. pape pon thankx..

Real Time Web Analytics