Thursday, December 2, 2010

laptop meragam

aku tak tau la apa masalah dengan laptop aku lately nie. asal bukak lagu je dia jadi sekat. aku pon tak paham kenapa. nak kena pergi service ke laptop nie. mungkin la kot. last laptop nie format pon masa sem 3. kalau tak silap aku la. sekarang nie aku dah sem 5. lama tak pergi service rupa nyer. semalam masuk dengan pagi nie dah 7 kali laptop aku nie hang. risau la jugak aku pehal nyer. aku pikir-pikir balik baik aku format jer. data dalam nie boleh cari lain. sapa-sapa boleh bagi khidmat kat aku untuk format laptop. service free ada ker? kalau kedai hanta RM50 mahal. aku tak sanggup kalau laptop aku jahanam lagi. cukup la yang lama dah jahanam.


tengah dok main gtalk laptop hang

dok tekan right klik pon tak mau jugak

nie lepas restart balik hang jugak

tengok jadi gelap pulak gtalk tu

tekan start pon slow kuar nye

nie la hasil nye bila hang dia kuar macam nie

8 comments:

farhana said...

Aikkk,type entry guna apa?
Akak pnh kena dulu..
suara pon sekat2..
check2, problem hard disc..
melayang 250...sadis!

amal_fc1303 said...

nie update pakai laptop yg tu la kak.
setelah di restart beberapa kali harinie.
sedih je la..
nak kena hantar format la laptop nie kak.

SyerAgh said...

motherboard kamu ada problem rasanya lau dia kuar biru cmtu.. mybe sbb panas sngt - ada pakai cooler x?
kadang2 bnda luaran pun leh effect - x smsetinya virus dalam laptop. format tu lngkah terakhir.. org cakap laptop x elok sngt lau slalu format..
gud lark! laptop bukan sinngit. he3

cik mot said...

laptop berat sgt tu..update x? defrag? kene slalu check laptop tu even xrosak.. :)

AdiE said...

laptop pon nak rest jugak..cian die bekerja keras tiap hari...

hei...i'm ur 178th follower..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/beginning-of-jimba.html

sadieq said...

biar dia rehat..

amal_fc1303 said...

SyerAgh : ish xkn la smpai motherborad kot prblm. saya pakai jer cooler. saya rasa masalh lain kot. laptopt terlalu berat. yup saya tau laptop xelok format selalu. tpi saya bukan nye selalu format laptop nie.

cik mot :tu la masalah nyer. update jer antivirus bulan2.. defrag tu xrajin buat la. lama sgt kena tunggu nyer.

adiE: erm tu la kan mungkin on laptop terlalu lama sgt kot tu yg jadi hang jer.

sadieq : yup btul2. dh g anta format pon.

didie noxious said...

oit..lappy ang dh elok ka blom??
try ah p antaq kdai,cek lelok..
drpd kna bli bwu bek malayng rm300 pn xpa ag,hehe..

Real Time Web Analytics