Monday, February 14, 2011

sakit tekak

nie la ubat yang aku kena makan. 3 pil 1 ubat batuk

selamat petang kepada semua blogger. dan selamat hari kekasih kepada yang bercouple di luar sana. harinie aku nak story pasal aku sakit. sakit apa?? tak ada la sakit teruk pon. aku sakit tekak. aku sangat tidak selesa bila aku sakit tekak. aku biasa nye kalau sakit tekak nie makan sterpsil alhamdulillah elok dah. ini degil sungguh tak mau nak baik.

so harinie aku decide nak pergi klinik nak cek tekak aku apa masalah nya. aku dah pergi cek jumpa doctor dah doctor cakap tonsel aku dua-dua bengkak dan merah. so aku tak boleh minum ais la. kena minum air suam je la. hope lepas makan ubat nie tekak aku pulih seperti sedia kala. doctor cakap suara aku pon dah bertukar. eh doctor nie macam tau je suara aku sebelum macam mana.

p/s : sakit tekak mungkin berpunca daripada cuaca yang sangat panas dan jarang hujan.
atau pon faktor daripada air yang diminum di sini.
atau pon sekadar untuk menguji aku sahaja.

8 comments:

shasha said...

Amal..sory komen takde kna mgena ngn entri..nak tny ne, ko nak join lg x relay this year? team yg sama mcm last year...

amal_fc1303 said...

nak2...
ada lgi ker kosong??

nas said...

erm.. betul kata doktor.. jgn minum minuman berais.. minum jelah minuman yang masam2 cm asam jawa.. erk.. ko punye besday hampir mirip ngan aku.. aku 13.10.1990 :P

amal_fc1303 said...

la ye ker.
lebih kurang la besday kita yer..
haah aku skrng nie mimun air limau je.

shasha said...

hokay..on ja.. mmg nak team yg lepas pon.. bila free? jom training sesama.. ada fb x? add weh...

amal_fc1303 said...

fb sure la ada.
amalfc1303@gmail.com
add jgn xadd yer.

didie noxious said...

laaa..ko pon sakit tkak gak ka??
ak pon sma,nk kua suara pon sekat2,huhu..
xblh mnom ais?no way gurl!!!ais very2 penting!!!

amal_fc1303 said...

ha tau xper... dh doc tu pesan kat aku cmtu so aku kena la ikut weyh. kang makin tmbh teruk pulak tekak aku nie. nie pon bru je elok. yg serang aku batuk dan selesema. suara pon dh lain dh nie.

Real Time Web Analytics