Monday, April 5, 2010

jalan-jalan ipoh

minggu lepas aku balik perak. aku balik perak bukan la cuti lama pon. balik hujung minggu jer. balik hari khamis. ahad aku balik la UniMAP balik. aku balik tak ada apa tujuan pon. saja balik bercuti rindu dekat rumah dengan anak-naka buah kan. balik perak haritu sempat la aku pergi jalan-jalan ipoh dengn yan, k.ngah, & nia.


nie la adik aku. satu-satu nye adik yg aku ada. nama nya yan yer.dia la driver kitorang masa pergi ipoh. itu pon tawakal je la tau ke tak jalan. nasib baik la selamat pergi dan balik.


nia & mama nye posing depan rumah sebelum gerak pergi ipoh. style la nia pakai sun glass colour pink gitu.


mula-mula plan kitorang jalan pergi ipoh parade. jalan-jalan la nak cari barang apa yang patut. masa tu sampai ipoh dalam pukul 11.00 lebih dah.


nie gambar masa dekat ipoh parade. sesampai nye di ipoh parade. masa nie orang tak ramai lagi. rasa lengang jer. rasa kedai pon baru je nak bukak.

aku yang tak ada keje yang suka sanp gambar nia. view yang aku rasa sangat menarik dan comey.

lepas puas pusing satu parade kitorang gerak ke jj pulak. sampai-sampai je dekat jj masing-masing dah lapa. pergi teurs cari pizza hut. makan tengahari kitorang pizza hut. waktu tengahari pizza hut pon ramai la orang. nasib baik la kitorang datang awal. kalau tak kena la tunggu lama dekat luar.


nie la antara meal yang kitorang order. agak banyak jugak la yang kitorang order. nasib baik la habis. tengok la bawak siapa. ada adik aku sume boleh habis punya la.

nie dessert kitorang. makan kek dengan ice-cream. sedap weyh. tengok pun dah terliur kan. ada lagi satu dessert ice-cream vanilla.

tu aku la tu tengah makan pizza. aku makan 3 slice kalau tak silap aku la. penuh perut aku makan pizza.

nia & mama nye. maisng-masing makan spaghetti. nia kalau bagi makan apa pon dia makan. sampai comot-comot la mulut dia.

yan & nia makan dessert. tengok la nia tu makan smpai comot mulut dia. punya selera nye makan.

lepas dah makan-makan dekat pizza. kitorang pon jalan-jalan dekat jj. jalan-jalan cari barang. habis satu jj kitorang pusing. lepas pergi jj kitorang patah balik pergi ipoh parade nak pergi beli barang dekat sana pulak. masa pergi jj tu orang punya la ramai keluar masuk. memang jalan jem la masa tu. dengan hari hujan nya. pergi parade orang pon tak ramai sangat macam dekat jj. dah puas jalan-jalan dekat parade pergi makan secret recipe pulak. walamak lama siot tak makan secret recipe nie.


nie la meal kitorang masa makan dekat secret recipe. masa nie dah petang. kire kitorang makan petang la nie sekali.

nie antara minuman yang kitorang minum.

nie la kakak aku dia la yang belanja kitorang makan dekat pizza dengan secret recipe nie.

nia makan tak penah nak kenyang. nampak je makanan semua nak makan nya.

aku la tu. tengah makan kari laksa. best weyh. sedap-sedap. dah la banyak nasib baik la makan habis.

nie yan yang 1st time makan dekat secret recipe. biasa makan kek dia je kan. semalam dapat la jejak kan kaki dekat secret recipe & merasa makan sekali.

muka-muka kekenyangan aku, nia & k.ngah

muka lega masing-masing lepas makan dan puas berjalan di ipoh. time untuk balik pulak.

p/s: k.ngah thankx blnje ina makan dengan beli barang yer.

2 comments:

alyyani said...

selamat kita pegi dgn balik kan? kalau asyran yg drive, sila pastikan dia signal, tgk kiri dgn kanan especially kat round about.

apa pun enjoy gila kua aritu. ye la, meraikan kemerdekaan. balas dendam weh nak makan macam2. hahah..

senang je tgk ko edit gmbr. senang la aku grab je nanti ye.

sesekali belanja adik2 ku ape salah nye kan? lepas ni pau kak long pulak. ahahah..

amalina binti anuar said...

tu la pasal kan. dh la ngan ari hujan nyer. jalan licin pulak tu. risau gak la dia bawka kete. dgn jalan sesak nyer. seb baik la selamat sampai.

yup tau xper. lama la xjalan2 cmtu. setahun skali je dpt. tu pon time nak dakta raya.

amik la mana gmbr yg ko nk. weyh lupa nk aja ko wat adobe tu.

nk pau klong time raya je weyh dapat sepasang baju kurung.

Real Time Web Analytics