Tuesday, May 18, 2010

PC fair 2010

semalam pergi jalan ipoh pulak. kebetulan 17 & 18 Mei nie ada PC fair dekat SUK Ipoh. kitorang pon turun la Ipoh. ingat nak survey la laptop kan. kot-kot la dapat murah daripada biasa. nak beli untuk adik aku. ye la dia kan nak masuk belaja bulan 7 nie. sekarang nie kalo dah masuk U tu laptop memang perlu la kan. mudah nak buat assingnment. tak payah la share dengan member susah nanti.


tapi sayang nye sesampai je di SUK kitorg semayang asar dulu baru la pergi pameran. kitorang datang pon agak lewat jugak la. dalm pukul 6.00 pm baru la nak pergi tengok. masa tu sume booth dah tutup. tinggal 1 je lagi booth yang tutup. rezeki kitorang la dapat la jugak survey 1 laptop nie.


nie je la booth yang ada. booth nie banyak brunch nyer. paling dekat dengan kitorg sitiawan la kan. kalo agak2 nak beli laptop dia boleh la singgah dekat sitiawan.

nie la laptop yang kitorang survey. cantik. murah pon murah. mak ngan ayah pon bekenan sangat dengan laptop nie. penat la cina nie bebel2 pasal laptop nie. sekali tak jadi beli la.

tak dapat beli laptop pon tak apa la. at lesat boleh la jalan2 ipoh. tengok la mak aku nie sempat lagi posing depan SUK nie. nie la pejabat SUK.

lambang 1 malaysia dia besar giler. suka pulak aku tengok nye.

lepas je survey laptop dekat PC fair ayah pon bawak pergi makan. kitorang nie kalo keluar mesti singgah kedai makan. tak kira la time tu lapa ke tak. sampai je dekat kedia makan mcam-macam la order nyer. tengok je la gambar bawah nie. nak-nak bawak ainal, akmal, yan & aku. special nye kedai makan nie. dalam kedai makan ada lagi booth-booth makanan yang ada. ramai jugak la orang time nie. walaupon masa tu dh pukul 6.00 lebih.

yong tau fu nie yan order masyallah terkejut aku tengok nyer dia order. banyak giler.

tengok banyak giler dia pilih bahan2 nyer. nasib baik la habis. aku pon tak dan rasa.

nie minuman yang diorder. milo ais yang aku order tak best langsung. tah apa2 je rasa nyer.

mee kicap aku punye meal. best gak mee kicap nyer. dia kasi sup aku tak macam mana nak makan mee kicap nie. aku makan cam biasa je la. sup aku hirup kemudian.


roti john dia menarik. mak aku yang order nie. kitorang pon share2 la kan. dh la meriah roti john nye. murah pulak tu. lagi murah daripada pasar malam.

lepas kekenyangan makan masa tu pon dah maghrib. kitorang terus ke masjid negeri untuk semayang maghrib

masjid negeri perak


6 comments:

alyyani said...

weh, cun gilos laptop tu, jgn la beli tu nak bagi yan. kalau mak ayah nak pakai boleh la. beli utk yg yg acer rege seribu lebih dah la.

tu la best nye jalan dgn ayah ni, mesti makan. tak penah lapa la kalau jalan dgn ayah, mmg best!

bape hengget yong tau foo tu weh?

wei na, ko ni buat malu je tak reti makan mee kicap. tu makanan feveret aku tu. makan sekali la. bukan makan mee dulu baru makan sup. adeh ko ni.

weh, 1 malaysia tu besar nak mampus. mcm ko edit je. betul ye.

Nine said...

Brand Toshiba ok, kalo amik Intel mmg best..

wah lawa2 pic Amal, suka tengok..syok tak balik umah ? hehe

alyyani said...

wei na, apsl ko tak reply komen ha? tak nak komen lg baru tau. reply la!!!!

amalina binti anuar said...

k.ngah: mmg pon cun. nak2 kaler merah kan. lagi la eye kaching. mmg cntik giler. dh la nipis. ish kalo la yan dpt laptop tu mang ina jeles la. hehehehehe.. xper yg pnting laptop tu murah jer.

yong tau fo tu xsilap ina RM13.00. tu la pasal kan syoq kalo kuar ngan ayah nie xkn lapa n akan sentiasa kenyang la. hehehehe..

mmg la bru 1st time makan la mee kicap tu. mana la tau kan dia kena makan mcm mee sup. makan asing pon best gak weyh.. hehehehe. mmg mee kicap dia best la..

nine: yup. sokong2. sye pon suka brand toshiba. sye ngah pakai lapotp toshiba la nie. hehehehe..

mana ada lawa la pic2 saya tu. bese2 je la. blik umah msti la syok nine. ada pulak dok umah xsyoq. hehehehe.

Nurnabihah Mohd Nizar said...

seronok eh dapat pi pc fair! kte ni ha xsempat pon nak pegi..hahah..

btw~cntik lappy tu..kaler hijau xde?

amalina binti anuar said...

tah la yg tau ada kaler merah, hitam, ngan silver. hijau xda la plak kan.

best la g pc fair. dpt la usha2 laptop kan. g pon xrugi la kalo xpergi.

Real Time Web Analytics