Thursday, June 3, 2010

dinner

jarang la entry aku cerita pasal makanan nie. aku pon tak nak cite pasal apa pon makanan nie. kat rumah aku hari-hari makan biasa jer. tak ada yang special nya pon. tapi kali nie aku nak cerita pasal dinner aku semalam. agak special lauk nya. korang tengok gambar bawah nie pon korang dah tau special ke tak. sekali makan 2 ekor ikan besar. kalo kat kedai nie mahal makan nye nie. mau la kena dlaam RM50.00. mahal-mahal. menu dinner malam tadi:-
  1. ikan masak sweetsour.
  2. satay udang
  3. kailan masak cili api campur ikan masin
  4. budu
nie la ikan sweetsour yang mak aku masak. best weyh. mak kata kalo masak sekor je tak cukup. walaupon dalam rumah ada 6orang. sorang je dah sebelah ikan. mana nak cukup goreng sekor. tengok la orang-orang dalam umah nie.


ha nie pulak menu special adik aku masak. satay udang. not bad gak la dia masak. sedap. tengok la udang nye besar-besar weyh. seb baik la yang dalam umah nie ada 4 orang je makan udang. aku, yan, mak, ayah


ni budu hasil buatan ainal. best gak makan budu. bese orang kelantan je makan budu. orang perak pon makan budu gak tau.

4 comments:

alyyani said...

weh, best nye weh. terliur aku smpi ke sini. kat umah tu kalau masak 4 5 ekor pun abis dah semua size XL. tetiba nak cari budu lak weh. ikan siakap ek? udang ayah dapat ke beli? menarik sungguh menu dia

amalina binti anuar said...

tu udang yg lama dah tu. baru terpkir nk masak malam tdi. tu bkn ikan siakap la ayah ckp. ikan apa tah ina pon xtau nama nyer.

Kap said...

bapak!
banyak gila cili padi weiii.
tak berapi ke?

amalina binti anuar said...

xda la. best je makan. xpedas langsung la..

Real Time Web Analytics