Monday, August 9, 2010

overnight

jumaat lepas ada emergency case yang sepatut nye kitorang pergi. roomate aku, jie ayah dia masuk hospital tiba-tiba. aku dengan dak rumah pon terpaksa la teman jie pergi hospital nak pergi melawat kedaan ayah dia macam mana. ayah dia masa tu ada dekat hospital sik, kedah. so kitorang nak kesana la. ondaway je ke sana dah sampai alor star. jie dapat call ayah dia dah okey and ondaway balik kangar kitorang pon berpatah balik la.. alang-alang dah ada dekat kangar tu jalan-jalan la dulu. pergi star parade. bershopping la sikit. 

target utama aku pergi popular cari novel yang aku cari-cari selama nie tajuk nye "bini aku tomboy ker?" alhamdulillah jumpa jugak. masa tu pon tinggal 2 je novel tu. lepas jumpa novel aku cari pergi bowling jap. lama giler aku tak main bowling nie. rindu la aku pada bola bowling. lama tak asah bakat main bowling. memandangkan aku dah lama tak main bowling. so aku kalah la masa tu. masa tu main 2 orang jer. aku dengan faris. yang lain wani teman kitorang main bowling. liya dangn jie bershopping baju.


nie la faris. main bowling sekali dengan aku. aku suruh dia buat-buat kalah. sekali dia menang jugak. cis.


tu novel yang aku cari. aku kenal novel nie melalui member facebook. tengok tajuk macam menarik. aku try la baca online. memang la menarik. aku baca dari bab1-bab23 dalam masa 1 hari jer. so aku nak sangat tau ending nye tu aku pergi beli. jumpa juga di star parade

lepas maghrib kitorang gerak balik perlis. sampai je dekat perlis pergi rumah mak angkat jie dekat kangar. melawat ayah dia jap dekat sana. lepas tu gerak eprgi pesta konvo sampai la pukul 11 lebih. so masa tu kete sewa ada lagi sebab kalo nak hantar dekat kedai memang tak sempat dah kedai dah tutup. so kitorang pon pergi la bawak kete tu overnight. tah kemana-mana la kitorang bawak kete tu. alor star-jitra-changloon-sintok-arau-padang besar-kangar-kuala perlis-taman melati-kangar-kuala perlis. sampai pukul 8.00 a.m kitorang pergi hantar kereta. masing-masing pon dah kepenatan sebab tak tido-tido seharian dengan tak mandi nya. 


nie la port baru kitorang kalo nak overnight. dekat istana anak bukit dekat alor star. 


wani & liya. housemate aku yang tak penah kenal erti penat. diorang nie suka sangat berjalan. depan pintu pagar istana.


PHP 8642 myvi merah nie la kereta sewa yang kitorang pakai. kalo nampak kete nie jangan la dok hon nie bukan kereta kitorang pon. kete sewa jer. 


istana anak bukit, alor star, kedah. suasana malam istana nie memang cantik.


ha nie la faris driver kitorang yang sanggup melayan kerenah kitorang nie. hahahaha. sorry fari kitorang ganggu tido ko. lain kali boelh ajak lgi. hehehehehe.


6 comments:

budak comot said...

waa.. overnight yer.. hehe.. jgn slalu tau..:)

amal_fc1303 said...

xda la slaloo. sekali sekala jer. g pon kuar ada laki2. bkn kami pmpuan jer. hehehhe.

nini said...

jgn isau amal...
len x kte hang out ag..
kn da tau akhir nie...
ley laa wt2 mengong plak...

amal_fc1303 said...

sume pon mengong2. hehehehe.. xpe2 nnt nk abeh sem kite kuar lgi.

alyyani said...

BAPE SEWA KETE NI SEHARI? KITORG PENAH GAK BUAT CMNI LEPAS EXAM DAH LA TAK TIDO PEGI LA BERONGGENG. MCM SARDIN JE MASA TU DA LA NAIK KANCIL. KORANG PANTANG ADA DUIT YE..

amal_fc1303 said...

eh sorry sikit. nie ada emergency case kot. kalo myvi mahal la sewa nye weyh. seb baik la g ramai.

Real Time Web Analytics