Wednesday, October 20, 2010

tragedi 20.10.2010

 gambar di tuleh oleh aku masa kelas PLC keboringan yang melampau.

ondaway aku nak pergi kelas PLC petang tadi start kelas pukul 3.00-5.00 p.m. aku teserempak la dengan nurul dekat KKF30. aku sembang la dengan dia jap 

aku : nak g mana?
nurul : nak g kangar
aku : buat per?
nurul : nak g library hantar buku
aku : pastu nak g mana pulak?
nurul : kenapa?
aku : nak mintak tolong bank in duit boleh?
nurul : boleh.  BSN ek?
aku : tak la bank islam jer bank in RM60
nurul : ha meh la no akaun mesej je la ada no kan.
aku : nie kan no nurul 013-9******??
nurul : haah sambil jalan pun tak pe mesej sekali dengan nama dia.
aku : dengan yakin nye la aku pon mesej la dia no akaun bank islam

dalam fikiran aku tak yah la susah-susah aku kena pergi kangar semata nak bank in duit RM60 nie. aku pon pergi la kelas. tunggu kat bas dalam pukul 3.oo p.m naik bas shuttle. kelas petang tadi dekat semarak jer. harini pulak kelas PLC buat tutorial sebab next week dah nak test 2. kelas habis pun dalam pukul 5.00 p.m. balik la nak kena tunggu bas dekat bustop dalam pukul 5.19 p.m baru la bas ada bas shuttle jugak aku naik balik kg. wai tadi. sementara menunggu tu aku mesej la dengan nurul.

sementara tunggu bas layan jap kawan2 aku amik gambar. siti dan jie.


rev dengan nada. nie sume dak kelas aku. at bustop taman semarak.

aku : boleh tak bank in?
nurul : dh..boleh
aku : thankx. t resit bg kat amal ek? dah ada kat kkf ker?
nurul : ok. blom tgh tunggu ba.
aku : okey2. xpe t amal g umah nurul
nurul : okey beres.
aku : okey
aku : nurul ada kat umah tak?
nurul : ada baru je sampai
aku : okey. otw

pas je balik kelas roomate aku, jie ajak lepak minum-minum jap dekat hot cafe. aku makan sup ayam dengan minum teh ois sama la dengan jie minum teh o ais jugak. lepak la sampai pukul 6.00 p.m pastu aku terus g umah nurul nak g amik resit dia bank in kan duit aku tadi. sembang jap dengan dia. pastu aku mesej la kat akk yang jual baju online tu, Yuniza Yah nama nyer aku bagitau yang aku dah bank in duit dekat dia.

nurul : betul kan no acc tu?
aku : betul la nie (sambil tengok resit kat tangan)
nurul : bank in duit apa?
aku : beli baju on9 untuk anak sedara
nurul : mahal nye?
aku : sepasang okey la tu.
nurul : seluar pe jeans ek?
aku : haah jeans ngan kemeja. okey la sepasnag murah kalo sekrang baju budak sehelai je dah RM80.
nurul : ingat kan baju tido ker.
aku : tak ada la. g kangar buat per?
nurul : library hantar buku.
aku : rjin nyer. tak apa la balik dulu. mekaseh yer.

aku balik-balik umah terus online. dok sibuk online sekali akak yang jual baju tu mesej aku. 

yuniza : slm..awak bnk in ke trnsfer duit? sya cek xda pn dlm b.islam.
aku : bank in duit la.
yuniza : yeke...nma yuniza keluar x?
aku : sory2 silap bank in. terbank in kat adik saya punye acc.
yuniza : oke..nnt da bnk in inf0rm k..tq
aku : esok saya bank in la kat awak. sory2.
yuniza : oke xpe.
aku : seb baik awak bgtau awal.
yuniza : =)
aku : seb baik kat adik punye acc.

lepas aku dapat tau yang aku salah bank in duit ke adik aku terus aku kol adik aku.

aku : weyh ko kat ner?
yan : dalm bilik.
aku : watper?
yan : xda watpe pon.
aku : yan, ina tersalah bank in duit kat dalam acc ko. RM60
yan : ha bgus la tu.
aku : ko xkuar ker?
yan : sok je la. ala
aku : ko pandai bank in tak kat. kat acc bank islam tau
yan : ha kat sinie ada deposit duit. ala RM60 jer. kalo ko xda duit minx kat ayah.
aku : bukan xda duit la. duit tu ada jer.
yan : ko nie kaco aku je la nak main game.
aku : ko balik tak deepavali nie? ngan sapa?
yan : balik ngan kngah kot.
aku : erm xpe la.

aku letak tepon terus aku mesej nurul balik bgtau yang aku salah bagi no acc n dia salah bank in kan duit. so terpaksa la aku ke kangar esok untuk bank in duit. benda nak jadi cepat terus jadi lambat.

p/s : kalo nak bank in duit tu pastikan no acc nye betul yer. rugi dah aku punye RM60 nasib baik dekat adik aku je.

3 comments:

Scya LollitA said...

hhehe .. sabar je laa :D
ujian tuh

farhana said...

Wh..kakak yang baik...
bagi terus kat adik duit tu =D

Nak jugak boleh?
hehehehe

amal_fc1303 said...

scya : tu la pasal nyer. ngah bersabar la nie. tak pasal2 melayang 60 ringgit.

k.ana : erm mekaseh kak. kakak yg baik la sgt.. xda makne nyer... akk dah ada gaji sndri xkn la nk jugak 60 ringgit.. hehehehe

Real Time Web Analytics