Saturday, November 13, 2010

morning

sebelum pagi melabuh kan tirai nye. elok la sekira nye saya mengepost satu entry apa yang saya lakukan pada pagi inie. sampai breakfast pon tak sempat.

bangun subuh seperti biasa tidur balik sampai beralih bilik tidur tu. tidur sampai la pukul 9.00 a.m sampai opah aku dah balik rumah dia pon tak sedar. selalu pon memang tak sedar. hahahaha.

bangun pagi denga tak mandi, tak cuci muka, tak gosok gigi terus ke dapur tengok apa kerja yang aku boleh lakukan pagi nie. 


nie la senarai kerja yang aku baru beres kan.
  1. jemur kain
  2. basuh pinggan, mangkuk, kuali, sudu, garpu, segala perkakas dapur la
  3. bland cili
  4. siang ikan, udang nasib baik ikan je. paling tak suka cuci ayam yer
4 je pon nak kecoh la ko nie. ha 4 pon penat gak la. sampai makan pon tak sempat. sebenar nye tak ada idea nak update blog. maaf yer kalo saya terkoya di sini.

abaikan kerajinan saya nie. nie masa kenduri baru-baru nie dirumah saya.
selamat pagi semua sebelum terlambat yer. jap lagi tengahari makan free dekat rpa makan kenduri. lama jugak aku tak makan nasi minyak nie.

6 comments:

farhana said...

Dah lama tak melakukan aktiviti blend cili nih..
slalu kat rumah, mmng itulah aktiviti mingguan hehe

amal_fc1303 said...

hahahahah.
btui2..
asal dok umah je kena bland cili kan..
aktiviti yg paling sng.

alyyani said...

mmg gitu la rutin amal ye. tp bila kakak dia ada lagi lmbt bangun nye. hahaha...

amal_fc1303 said...

hahahahah...
ish ko nie kantoi disitu..

sembil9n said...

waa~ rajinnye...bleh jd calon yg best

amal_fc1303 said...

mekaseh2...
xda makne nye rajin..
sebb xda org nk wat keje kot.
tu yg terajin tu.
hehehe..

Real Time Web Analytics