Saturday, February 19, 2011

jual tudung, inner, button

memandang kan aku khamis haritu kelas batal seharian sebab ada ucap tama daripada NC. so aku jumaat pon tak ada kelas jugak. bangun pagi aku dapat 1 mesej daripa k.ila. k.ila nie senior aku dulu masa diploma. sekarang nie dia sambung degree dekat UniMAP nie la jugak. tu yang kenal tu. mang rapat daripada diploma lagi.

k.ila : mal balik tak minggu nie?
aku : tak balik ada je kat umah
k.ila : nak tumpang tido malam nie
aku : ha datang je la. ada apa?
k.ila : nak jual tudung tu yang nak tido sehari senang nak jual.
aku : ha boleh-boleh.


kebetulan pulak malam tadi k.ila ada test micro-p dekat seberang ramai. tu yang dia nak jual tudung dekat budak diploma pulak. k.ila nie dok juah wang ulu. nak cari pelanggan punya pasal sampai seberang ramai, kg.wai dia pergi jual tudung dia nie. dari diploma lagi k.ila dah jual tudung aku baru je la tau semalam. so semalam aku tolong la teman k.ila pergi jual tudung satu rumah ke satu rumah. k.ila bawak pon sikit je tudung tak banyak.

balik dari makan dah pukul 11 lebih nasib baik budak-budak jenis tido lewat. ramai jugak la yang beli seledang, inner ngan button. paling laku button la. singgah satu rumah nak dekat sejam lebih. dapat la beberapa rumah je semalam. start dari kkf 16-kkf 12 jer. sampai kkf 15 dah pukul 2 lebih orang pon dah tido. rumah last g rumah aku je la. housemate aku pon tak tido lgi pastu dia pon berminat nak beli shawl dengan inner. dia pon sakan la menery dengan beli semalam. 3 sekali dai beli kau. tengok gambar bawah nie sume dia la.

nie bilik housemate aku bersepah dengan shawl, inner & button

nie je button yang tinggal

ni shawl kaler peach inner merah pudar

shawl kaler purple inner purple

shawl kaler kelabu dan pelbagai inner
aku nie bab shawl nie mana la aku tau sangat. tapi aku mang suka tengok orang pakai shawl. kalau yang pandai mengayakan nya. memang cantik la. padang pon tak lepas. so malam tadi penat la kawan aku menry nyer. sampai pukul 4 pagi la baru habis menjual nya. duit punye pasal sanggup tunggu.

p/s : aku bukan tauke tudung nie sume ek. aku tolong je akk nie niaga.
kalau nak tnye pape pasal tudung tu boleh la kot kat aku.
nnt aku sampaikan dekat k.ila.

4 comments:

alyyani said...

wei, belanja la barang sehelai dua mahupun 3 4 shawl. cun2 gak koleksi tu aku tgk. rasa cam shawl aku gak yg ketinggalan.

berniaga2 gak, study no. 1

♥ AyaHikari ♥ said...

kikiki...shawl mmg cantik dilihat.ttp tidak reti digayakan.hekkk...huhu

♥ AyaHikari ♥ said...

kikiki...shawl mmg cantik dilihat.ttp tidak reti digayakan.hekkk...huhu

amal_fc1303 said...

k.ngah : nie aktiviti di ujung minggu jer. time kls jgn ganggu. stady time. hehehehe..

oit kalau murah xpe weyh mahal kot shawl nyer..tu la ko kena update la shawl ko tu.

ayahikari : tau xper.. tkut nk mencuba sesuatu yg baru la.

Real Time Web Analytics