Sunday, August 30, 2009

Di waktu sahur

Hp nokia putih aku berbunyi. panggilan daripada cdiq.

cdiq: mal bgun jom g sahur
aku: jap g aku turun

aku pon bangun la terus daripada katil. pergi ke toilet cuci muka. aku bersiap tuk keluar bersahur. siap pakai tudung aku capai la dua Hp aku simpan dalam poket sweater. "rasa macam dah ada sume nyer". hati aku berdetik. aku pon kunci la pintu bilik. aku keluar je bilik baru aku teringat aku telupa bawak kunci bilik. aku ingat aku nak kopak je tombol pintu pakai pisau. tak jadi la. dah la sejak bulan puasa nie aku di tinggalkan oleh roomate aku. terpaksa la aku tido sorang2. "nak tido mana la aku balik sahur nanti". hati aku berdetik. aku pon turun cafe utas tunggu cdiq. aku cite la semua nye kat cdiq ape yang dah terjadi. nasib baik la aku keluar sahur ngan cdiq. boleh la dia tolong contact kan roomate aku. roomate aku tu nama nye jee. masa makan kat cafe tak henti2 aku suruh cdiq call jee. tak dapat call dia balik sahur nie tak tau la tidao mana aku. akhir nye dalam pukul 5.00 a.m dia angkat call cdiq. aku la yang jawap call cdiq tu.

amal: jee tdo ka?
jee: erm.
amal: xbgun sahur ka jee?
jee: jap g.
amal: jee nak kunci bilik, bilik terkunci
jee: mung dtg umah kakak aku kkb-8
amal: okey jee.

tak da la aku tido luar pas atau merempat bilik kawan2 aku. dapat la tido lam bilik pas sahur. pas call jee balik terus dari cafe singgah la umah kakak jee nak amik kunci bilik. balik2 bilik terus onine la untuk post blog nie.

p/s: sebelum keluar bilik cek dulu kunci bilik bawak ke tak. thankx cdiq and jee sebab tolong aku.

8 comments:

cdiq said...

ksimpulan disini adalah jgnlah kita lupe nak ambik no hp teman seblik kite..dah nk abes 1 sem pn xde lg no die..hahahaha

p/s: dah tolong tu jgnla lupe blanje aku berbuke ek..

____________________________________
buke blog aku mal..aku pn dh updte smlm blog aku..yg omputihnyer tu..
___________________________________

amalina binti anuar said...

ye la tuan cdiq. saya akan igt pesanan itu.

ala mne la aku nak tau bnde nak jadi. 1st time tau sepnjng aku dok kkf nie aku tertinggal kunci. seblm nie mne ada.

alahai ko nie cdiq sokmo nye nak blnje.

tgk la dulu ekonomi aku yer cdiq.

hehehehe..

ada. said...

ceh.
hehehehe.
kantoi la mamai lg tuh.
tak mandi g sahur.
hehhehehehehe;)

amalina binti anuar said...

ye la wat pe nk mandi pepgi..
sejuk la g pon pas sahur xda kemne pon..
blik2 trus tdo...

alyyani said...

heh, ko ni kan tak pnh tetinggal barang. arini bole tetinggal kunci la. penangan cdiq la ni sebelum subuh dah ajak bedating. tu la ko, cuci muka dulu jgn terus sauk tudung je. hahaha...

amalina binti anuar said...

aduhai bukan la dh cuci muka la tu. tgk2 kunci blik plak tetinggal. 1st plak tu tinggal kunci. aduhai..

haru said...

sy x bsalah kak T_T

yg slh aml..sape suh knci pntu..blik sy pn xknci pntu..haha

*btul xmal??
hehe :p

amalina binti anuar said...

ye al ko la xslah lam kes nie..
aku la yg bersalah..

Real Time Web Analytics