Tuesday, December 8, 2009

bankin duit

semalam pas subuh aku tido balik. tengah aku sedap tido mak aku kejut kan aku. mak aku msuk je bilik aku terus terjaga. sempat la sembang ngan mak kejap.

mak: mana buku tabung haji ko?
aku: ada kat ina
mak: bangun jom nak g tabung haji masuk kan duit
aku: nak g tabung haji mana nie?
mak: g sitiawan

aku pon bangun la terus dari katil aku g la cari buku tabung haji aku pastu aku siap-siap la nak kuar g sitiawan. aku pergi dengan mak ngan abang aku. mak aku bese la kalo dah cuti skola nie boring-boring ajak la kitorg keluar pergi sitiawan.



destinasi pertama kitorang pergi tabung haji di sitiawan orang masa tu tak ramai sangat. walaupon aku giliran yang ke-089 tapi aku tak dapat nak diuruskan dengan awal sebab ada orang lain juga nak msauk kan duit. time aku nak masuk kan duit syiling la ramai yang nak masuk kan juga. sempat la kerani bank tu urus kan beberapa orang dulu baru la dia kira kan duit aku. duit syiling yang aku kumpulkan selama 4tahun nie ada la mencecah RM207.54. tak da la banyak mana pon.

lepas je setlle kat tabung haji gerak terus ke manjung mak nak pergi maybank nak bank in duit dan keluar kan duit. setlle dah mengurus kan duit patah balik sitiawan pergi pustaka an-nor kedai buku feveret mak aku. mak aku apa lagi pergi kedai buku beli novel la lagi. mak aku beli 3buah novel. tajuk nya aku pon tak tau la.


samapi je kat sitiawan ada pulak lori milo nie. aku ngan abang aku pe lagi minum milo free la kan. lama dah tak dapat minum milo free nie. dulu zaman skola ada la. sekarang susah la nak dapat.

3 comments:

alyyani said...

weh milo free! mmg lama dah tak dpt milo free. skang yg banyak free pun nescafe je. takleh minum lak. ish..

aku gak yg belum ade akaun tabung haji. korang gak yg ade dulu. jgn pegi aji dulu dr aku dah. heheh...

asyik beli novel je, yg kat umah tu da abis baca ke?

farhana said...

mak amal layan novel ye...
bagus2...
jarang nk tgk mak2 layan novel :P

yeahh..minum milo anda jd sihat d kuat :)

amalina binti anuar said...

k.ngah: ha tau xper nie pon kebetulan je dpt minum milo free. ble lgi ko nk bkak akaun tabung haji nyer. cpt2 la bkak weyh.

k.ana: haah mk sye mang minat gyler ngan novel nie. minggu lps bru je beli dua semlm dh beli lgi 3. dasyat mak sye nie. hehehhe.

Real Time Web Analytics