Monday, March 22, 2010

Melaka-Catur Bistari

minggu nie hujung minggu aku tidak la membosan kan seperti minggu-minggu yang lalu. memandang kan minggu nie ramai budak rumah aku balik termsuk la roomate aku sendiri. so aku pon tak ada di KKF weekand nie sebab join pertandingan terbuka melaka catur bistari dekat melaka. dari hari jumaat-sabtu. hari ahad baru la sampai KKF semula. hujung minggu aku yang aku rasa best+seronok+puas hati. walaupon aku kalah dalam pertandingan aku happy sebab dapat jalan-jalan melaka dengan kawan-kawan. agak lama jugak la aku tak jalan-jalan melaka nie. antara gambar sepanjang di melaka.


sesampai nya dia hotel semabok inn. baru je balik makan malam. nie geng diploma tahun 2 yang join catur bistari.

posing sebelum naik bilik masing-masing. walaupon kepenatan masing-masing sebab perjalanan dari perlis-melaka makan masa 12jam sebab banyak perhentian yang disinggah.

yang hujung sekali pakai baju serba coklat tu la zaim yang ajak kitorang join catur bistari dekat melaka nie. thankx ye zaim ajak kitorang. lain kali leh ajak satu kelas pulak yer. korang memang best la.


muka-muka ceria budak-budak diploma di semabok inn.

last posing sementara nak naikbilik.

keesokan hari nye. hari sabtu iaitu hari pertandingan yang kitorang nanti-nanti kan. habis jer main catur kitorang rasa lega sangat-sangat. next perlawan dekat UUM pulak hope aku dapat join.


nik, aku, & vijaya muka di pagi hari pertndingan. muka aku yang rasa malas sangat nak main.

aku, vijaya & falie di pagi hari pertandingan.


kad peserta yang menyertai catur bistari. aku adalah salah seorang peserta catur bistari.

falie, kidir & aku kitorang nie satu team lam catur bistari. ada lagi 3 orang vijaya, apeng & azmier. berlatar belakang kan masjid Utem.



1st time aku menjejak kan kaki ke Utem melaka. teruja aku tengok kampus Utem nie. besar & cantik. maklum la kampus baru kan.


sementara menunggu peserta lain datang. duduk menunggu kat depan dewan sambil tengok gelagat peserta lain dari pelbagai Universiti.


gila gambar betul la kitorang nie. geng diploma perempuan yang join catur bistari. aku & vijaya je main. lagi 3 tu suppoter jer.

niniey & aku depa dewan Utem. aku peserta yang tak ada harapan untuk menang.

tunggu dalam dewan. sementara penganjur mengatur meja.


masing-masing penat menuggu petandingan bila nak mula.

keadaan dalam dewan semasa pertandingan berlangsung.

pelbagai aksi dan gelagat peserta yg boleh dilihat. yang tak senang duduk+relax saja+berjalan-jalan dan macam-macam lagi.

cik adi adalah salah seorang staff UniMAP yang mengiring kitorang ke Melaka. sebalah tu niniey yer. pakai topi warna kuning yang bermaksud dapat naik ke tijarah degan cepat. sapa cepat dia dapat la topi kuning tu. ada lagi satu topi kaler pink sapa yang dapat naik ke jihad dengan cepat.


berakhir pertandingan acara penyampaian hadiah dan taklimat diteruskan. team daripad UniMAP hanya dapat saguhati sahaja. UniMAp hanya hantar 4 team sahaja. hadiah yang kitorang dapat permainan catur bistari setiap team. selesai nye semua acara kitorang pon balik. sebelum balik perlis kitorang jalan-jalan dulu dekat melaka. jalan-jalan dekat dataran pahlawan. aku shopping la sikit-sikit beli baju kenangan dari melaka. lama tak datang melaka.


niniey & vijaya depan shopping mall di dataran pahlawan. muka penat window shopping dan berjalan-jalan.

berjalan-jalan ditaman dataran pahlawan. masa nie dah masuk maghrib dah pon.

niniey berposing dengan kapal besar sementara tunggu nak balik.

perjalan pergi melaka yang sangat menarik. aku suka sebab berjalan-jalan dengan kawan-kawan yang supporting semua nya. nak-nak geng diploma aku. hope ada lagi la trip macam nie boleh la aku join lagi. tak lupa dekat zaim yang ajak aku join catur bistari.



6 comments:

cd said...

waaa ni aku jlez ni xdpt gie..fine ar T_T

ada. said...

hehe. catur bestari yek? bagus bagus.
lame nye sampai 12 jam baru sampai. penat kot. ade ole-ole dari melaka tak buat ety? hehehehe...

haru said...

ada: xde2..amal xde duet..utk aku pn die xbeli T_T

amalina binti anuar said...

etty: ole-ole erm rasa2 nye cm xda je la. bese la byk sgt berenti nyer. nk melayan kerenah kitorg nie kan.

cdiq: ko diam la kantoi la aku xda duit cmnie.

alyyani said...

kalau dah kalah tak yah la pegi lagi. syok pegi bejalan je ye..

amalina binti anuar said...

syok la berjalan jer. dok UniMAP pon apa ada. baik la berjalan2. hehehehehhe.

Real Time Web Analytics