Thursday, March 25, 2010

milo ais free

gambar diatas sekadar hiasan

hari nie balik je dari lab computer system (CS) aku lepak terus dekat koperasi seberang ramai. ada la akak koop dekat situ. aku dah lama tak lepak koop tu. akak kat situ pon sendiri cakap aku dah lama tak lepak koop tu. pastu masa aku datang-datang koop tu nampak member aku dua orang nie ain & aina minum milo ais. aku pon tiba-tiba terliur la pulak ngan milo ais diorang. aku pon bising-bising la dekat depan akak koop tu yang aku nak milo ais. aku cakap banyak kali aku siap suruh diorang belanja sekali. diorang cakap kami pun minum air kosong jer. nak di jadikan cerita nya masa tengah aku lepak dekat koop tu ada sorang student UniMAP nie dia student foreigner tau datang dari arab la. dia nak topup maxis RM5.00 jer. topup RM5.00 kan reload je ada sekarang nie. dia tulis la no telefon dia dalam buku topup tu. akak koop tu nak masuk kan la topup foreigner tadi sekali no hujung tak faham. aku pun dengan baik hati aku berlari pergi kerja cari foreigner tu balik. agak jauh jugak dia dah berjalan. aku pon panggil la dia.

aku: excuse me. may i have your no phone coz i cant understand ur no phone
dia: 017-******* (in english)
aku: aku pon salin la dekat hp aku. thankx you

aku pun belari balik ke koop bagi no hp dia. pastu akak koop tu cakap penat. dia pun belanja la aku milo ais. sebab dia tau aku nak air tu dari tadi lagi. tak pasal-pasal dapat milo ais free akak koop belanja. terima kasih akak koop yer. aku sebenar nya dah lama dah tak minum milo ais. hari-hari minum teh o ais jer. maklum la duit tak ada minum air murah je la kan.

10 comments:

farhana said...

hehe sama! =)
Bgun2 tido je td trus tringin nk minum milo ais..
n da dpt pon =)

amalina binti anuar said...

la ye ker. kita sama la kat ana. merasa gak la minum milo ais selpas beberapa bln xdpt minum nie.

ada. said...

haha. speaking beb!

amalina binti anuar said...

abeh tu dh org tu foreigner. speaking la. kang ckp melayu xpaham la plak org tu.

sol said...

k.amal !!nk mil0 ais gak ,,
kt sini xd ~ huu3

amalina binti anuar said...

la ye ker. kat sne xkn la xda milo ais. pelik nyer. meh la blik malaysia akk blnje milo ais.

sol said...

mmg xd mil0 ,,ari2 ad skali jmpe kt sprmrket,,paket yg plg kcik skali pn smp rm 10 ,,mhl !s0 ,xd la beli ,,s0b3 ,,

amalina binti anuar said...

mahal giler milo ais kat sana. meh la balik malysia. harga xmahal sgt n tak murah sgt.

sol said...

oh malaysia ~ wndu3 !!

amalina binti anuar said...

meh la balik malaysia. macam2 ada kat malysia.

Real Time Web Analytics