Wednesday, March 10, 2010

olahraga tertutup UniMAP 2010 part 2

hari kedua sukan pada 7 March 2010. terdapat pelbagai acara juga yang dipertandingan. aku menyertai acara 4x400m kategori pelajar wanita pada hari tersebut. yang sepatut nye berlangsung pada 10.30am untuk saringan. memandangkan ada penyertaan yang tarik diri terus bawak ke final dan diadakan pada jam 4.30pm. alhamdulillah buat hari kedua aku meraih lagi 1 pingat emas. hasil usaha+kejersama team relay aku. aku juga berusaha untuk mendapatkan pingat emas.


antara atlit yang menyertai sukan pada hari sabtu dan ahad.

staff + pelajar yang terlibat pada hari sukan

penyampaian hadiah bagi acara 4x100m kategori pelajar wanita yang di sampai kan oleh nazmizam.




bergambar bersama pemenang acara 4x100m kategori pelajar wanita dan bersama nazmizam

acara pada hari ahad bermula pada jam 8.00am. yang dimulakan dengan acara 200m saringan dan acara padang. selesai sahaja acara yang dipertandingkan pada sebelah pagi sambung pada sebelah petang. dengan acara akhir. seperti 200m, 4x400m, 800m dan sebagai nya. gambar dibawah merupakan antara staff UniMAP megambil bahagian dalam acara 4x400m kategori staff lelaki.


pengurus sukan PPKKP en.sani bersemangat untuk peroleh pingat. mendapt tempat kedua.

antara staff veteran UniMAP menyertai 4x400m

pelari pecut UniMAP dan merupakan olahragawan bagi kategori staff lelaki

rabbani yang merupakan pelari pecut UniMAP.

selesai sahaja semua acara pada siang hari. diikuti disebelah malam dengan acara penutup olahraga tertutup UniMAP 2010. pada sebelah malam ada juga acara yang depertandigkan iaitu acara 4x100m jemputan daripada sekolah-sekolah dan Universiti. dan tidak lupa jugak acara favourite untuk staff acara 8x50m. Dato NC juga tidak ketinggalan untuk mengambil bahgian dalam acara 8x50m dan mendapat tempat pertama. tahniah kepada team relay Dato NC. dan tidak lupa majlis penutup olahraga dirasmikan oleh DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail D.K, S.P.M.P.Canselor UniMAP


simbol kejohanan olahraga tertutup UniMAP

DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail
D.K, S.P.M.P.Canselor UniMAP &
Y. BHG. BRIG. JEN. PROFESOR DATO' DR. KAMARUDIN HUSSIN Naib Canselor UniMAP


peronda dengan moto nye. untuk mengawal kontinjen perbarisan.

maskot transformer bagi rumah kuning muda bagi PPK microelelctronik.

gambar dibawah merupakan kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian dalam perbarisan. dengan pelbagai gaya, pakaian, dan aksi masing-masing.




kontinjen rumah hijau petronas dari PPKKP

kontinjen rumah jingga dari PPK Pembuatan. dan merupakan johan bagi perbarisan. dan tempat kedua bagi khemah tercantik.

kontinjen rumah pink dari PP Perniagaan Antarabangsa.

aksi-aksi kontinjen di atas padang sedang melakukan formasi masing-masing yang diketuai oleh pelajar tahun 1 palapes.

keputusan olahraga tertutup UniMAP 2010.

p/s: moga berjumpa lagi sukan UniMAP dan dapat join lagi olahraga UniMAP pada tahun akan datang.

4 comments:

alyyani said...

meriah nye weh! sukan universiti mmg meriah gini ke? sebab aku kan anti social masa kat u tu yg tak tau cmne rupa suka uni. hahaha..

apa pun bangga dgn ko sebab dapat pingat emas lagi.

amalina binti anuar said...

ala ko nie pe la xkn xtau kot. best weyh join sukan2 nie, nak2 masuk acara menang plak tu.

thankx lain kali leh join sukan lgi.

sonnet™ said...

ungu..mekatronik kan?

amalina binti anuar said...

yezza tepat skali... ungu mekatronik dan bergelar juara..

Real Time Web Analytics