Monday, May 3, 2010

BBQ

1 may lepas aku pergi makan BBQ dekat rumah mak angkat wanie dekat kg.wai jer. buat makan-makan sikit sempena masuk rumah baru. wanie ajak la aku ngan kawan-kawan lain join. merasa la aku makan ayam bakar ngan ikan bakar. best weyh BBQ mak angkat di buat. yang join BBQ aku, wanie, jie & mas. wanie ajak budak umah jer. orang ajak aku pergi je la. bak kata orang "rezeki jangan ditolak maut jangan di cari". banyak gak la aku makan malam tu. penuh perut aku makan masa tu.

nie umar & paksu nyer. umar tu anak buah nyer. paksu nye tu la adik angkat wanie.

aku sedang bakar ayam. mula-mula segan last-last buat muka tak malu tolong la padam kan api jadi bara.

my roomate, jie ada jugak. mana ada dia disitu ada aku. bawak orang yang tak jenis segan.

wanie la umah mak angkat dia yang kitorang pergi. merangkap housemate aku. nampak tenang tu sebenar nya panas sebab ngadap bara kan.

nie mas dak umah aku jugak. bosan-bosan dok umah tu yang join makan BBQ nie.

tu kakak angkat wanie. baju kuning tu suami dia. best gak la buat BBQ nie. lama dah tak makan BBQ nie.

tengok mas tu. posing je tau. orang lain buat keje. aku pon sama la. usya je ayam tu. bile la nak masak. lapa dah nie nak makan.

nie la ayam BBQ nye. best kan ayam tu. sedap weyh.

4 comments:

alyyani said...

pegi naik apa? jalan kaki ke? dah ko kata dekat je kan. apsl tak bawak buku sekali baca? hahahah..

amalina binti anuar said...

hahahahaha.. bengong la ko nie kan. ina nie bukn nye jnis ulat buku bawak buku ke sana sinie kan. jalan kaki je la. sebrang jer umah nyer.

╚► capital S hana ◄╗ said...

wuuuuuuuu~
best nyee~~~

amalina binti anuar said...

yupmmg best pon. lama xwat bbq nie.

Real Time Web Analytics