Saturday, May 15, 2010

hari jumaat

semalam hari jumaat keluar jalan-jalan. actually tak ada la jalan-jalan pon. nak pergi beli present mother day. k.long yang hadiahkan. present kali nie agak mahal la jugak. k.long kasi cincin emas. cantik weyh cincin nyer. pergi beli cincin nie bukan la dekat butik-butik emas yg besar kedai emas biasa je dekat parit.

tu dekat tangan mak aku tu. tu la present nya. cantik kan.

yang lain pon mengikut sekali nak pilih cincin untuk mak aku nie. semua la ada kecuali yan

lepas je beli cincin dekat parit terus ke tronoh. sebelum ke tronoh singgah semayang dekat masjid UTP. solat asar dulu baru la ke destinasi seterus nya.

pandangan masjid dari luar. lama dah tak semayang dekat sinie. semalam baru la dapat semayang dekat sinie. ye la baru je cuti sem kan.

Masjid UTP yang cantik. lebih kurang masjid terapung jugak la

selalu je singgah masjid nie bila la salah sorang family aku nak further study dekat sini

lepas je singgah semayang dekat masjid UTP terus ke lavender ceramic untuk beli present hari guru. ayah aku nak beli untuk cikgu sekolah nya.

antara ceramic yang dijual disini

sedang memilih hadiah yang sesuai

mak & ayah tengah tengok-tengok mana yang sesuai nak bagi hadiah ni

selepas je beli hadiah singgah ke industri keropok tronoh. dekat sini la tempat mak aku beli keropok lekor. yang tiap-tiap malam kitorg 1 family makan. tak ada la benda lain nak makan. makan kerepok lekor la tiap-tiap hari.

nie la kilang memproses keropok lekor. besar tak besar sangat la. okey la.



masa kitorg datang banyak keropok yang dah habis. diorg baru nak packing yang baru. yang nie jenis bola-bola. keropok lekor nye banyak jenis. tapi memang sedap la keropok nya.




nie pulak jenis keropok lekor cakoi.

nie la keropok yang kitorg beli. jenis cakoi beli 5 packet yang jenis bola-bola beli 5 packet jugak. jadi semua nya RM45.00 tu pon k.long belanja jugak.

lepas je beli keropok lekor ondaway back tu nampak ada pasar malam. singgah la sekajap. beli barang dapur. ikan sayur. kitorg nie yang lapa + dahaga beli la apa-apa yang patut. kitorg beli air kelapa, apam balik, satay, kuih india tu je la kot kitorg beli.

nie singgah beli buah pala ye. feveret si ainal buah pala nie.

lepas pergi pasar malam singgah umah opah jap. kasi keropok lekor yang beli tadi. kata nya opah pon suka makan keropok lekor nyer. sedap katakan la..

3 comments:

alyyani said...

mana cite nye? gambo je ke? ni mesti kak long ko nak bawak stok ni kan? nanti dtg sini bawak tau sepaket 2 tau!

alyyani said...

fuyoo mak dpt cincin. jd anak mamila lps ni ek. ni kena kongsi2 ke fullu sponsor by klong? ayah tak keje ke?

amalina binti anuar said...

k.ngah nie bru update blog nyer. tdi tu testing je pon... klong ko xda nya bawak blik. kata nye tak muat peti sejuk nk simpan kopok lekor...

tu la pasal kan. present mother's day fully klong sponser la weyh. ko lak nk bg mak apa mother's day nie? hehehehe. ayah xkeje sbb pagi tu ada raptai amik pingat kan.

Real Time Web Analytics