Friday, November 26, 2010

di perak

sembang: dtg2 tinggal jejak nie..earning nuff dh update..best2..ada pula entri lawak baru..lg best2..hehehehe..

bukak-bukak blog aku tadi terbaca dekat shoutbox aku cakap nuff dah update. macam dekat atas nie. aku pon petang cek la nuff aku berapa dah tambah. alhamdulillah ada bertambah sikit. kakak aku lagi banyak kot nuff dia. jeles disitu. hehehehe. apa la dengan kakak sendiri pun nak jeles ker. tak ada la sekadar gurauan.

aku nak cerita sekarang nie aku berada di bumi darul ridzuan. semalam dalam pukul 9.00 p.m aku sampai dekat teratak seri al-faizin. walaupon perjalanan nak sampai ke rumah aku nie banyak halangan nyer. dengan jalan jem nye, dengan accident tepi jalan nye, dengan hujan lebat nye. time tu hanya mintak tolong dekat tuhan je la. dalam kete pon pasang ngaji jer supaya perjalan selamat sampai.

lambat sampai ke rumah sebab nye jem dekat lebuh raya utara-selatan. dekat highway kuala kangsar nak menghala ke ipoh. tersekat dekat situ hampir 1 jam. balik semalam daripada sungai petani sebab tidur sungai petani sebelum balik ke perak. balik perak ikut ipoh sebab nak ke medan gopeng nak beli tiket untuk aku balik ke kangar. alhamdulillah dalam pukul 6.00 p.m selamat sampai di medan gopeng. aku pon dapat beli tiket balik kangar. orang time tu pon tak ramai macam selalu.

dari medan gopeng meneruskan perjalan ayah aku bawak pergi makan kueh teow dekat gugusan manjoi. biasa la ayah aku nie kalau dah berjalan tak sah kalau tak bawak pergi singgah makan. dah kenyang atau pon lapa tetap singgah juga. perut pon dah kenyang so meneruskan perjalanan lagi hari pon dah senja maghrib pon tiba. so singgah la sembahyang maghrib di UTP seperti biasa. sembahyang dekat situ je aku rasa selesa. sebab ada aircond dan bersih masjid nye. 

selesai sembahyang maghrib meneruskan perjalanan dan alhamdulillah selamat sampai di desa seri bayu. sesampai je di rumah hujan turun degan lebat. alhamdulillah la sampai juga di rumah. malam tu jugak la aku punggah kan barang-barang aku. 


opah dan aku. breakfast di sp inn. 

dengan kawan2 mak. klong aku pon join breakfast sekali

nie la kueh teow goreng dari gugusan manjoi

2 comments:

alyyani said...

gambo mana? ala, duit nuffnang aku, utk ko gak! hahahaha...

amal_fc1303 said...

gmbor lam kamera. tah mana kamera nyer ayah letak..
ye ke duit nuff tu ina?
hahahahaha..

Real Time Web Analytics